Home FAQ Contact Links Advies van een gecertificeerd adviseur over efficienter energieverbruik in uw woning
Energie Prestatie Advies

Zinvol

Wat doet de EPA (energielabel) adviseur

De EPA (energielabel) adviseur komt persoonlijk bij u langs en kijkt naar de bestaande isolatie, de verwarming en de ventilatie in uw woning. De adviseur geeft antwoord op vragenals:

* Hoeveel bespaar ik als ik mijn dak isoleer?
* Is het zinvol om isolerend glas aan te brengen?
* Is mijn dak geschikt voor een zonnepaneel?
* Hoelang duurt het voordat ik een zonneboiler heb terugverdiend?

Kortom, u krijgt advies op maat over hoe u uw huis comfortabeler en energiezuiniger kunt maken. De EPA-adviseur geeft u een overzichtelijk rapport waarin staat wat uw investeringen zullen zijn en hoe snel u de investering terugverdient.

Wilt u eerst weten of het in uw situatie zinvol is om een EPA (energielabel) te laten maken, vul dan de module op milieucentraal in. Zo ziet u snel wat voor u de beste keus is.

Wat kost een EPA (energielabel)

De EPA (energielabel) adviseur mag zelf bepalen hoeveel hij in rekening brengt voor het advies. De gemiddelde prijs is ongeveer € 250,- euro, maar er kunnen grote verschillen voorkomen. Vraag daarom meerdere offertes aan en neem altijd een gecertificeerde adviseur. Geef duidelijk uw wensen, planning en beschikbare budget aan. En vraag uw adviseur om duidelijke uitleg te geven over het rapport.

U kunt ook via deze website voor een vast tarief van € 180,- een energielabel aanvragen.

Subsidies

Momenteel kunt u als particulier geen subsidie krijgen voor het laten maken van een EPA.
Wel is er een subsidieregeling in de maak, maar naar alle waarschijnlijkheid zal die niet gericht zijn op particuliere woningeigenaren.